+48 85 667 24 83 pak@13vip.pl

Dawid Siniło

Szef kuchni Zamku w Tykocinie

Kuchnia to jego naturalne środowisko i świetnie się w niej odnajduje. Swoja przygodę z gotowaniem zaczął w Technikum Gastronomicznym w Białymstoku. Pogłębiając wiedzę teoretyczną jednocześnie pracował w różnych białostockich restauracjach między innymi w Hotelu Cristal.

W 2006 wyjechał do Poznania i tam ukończył studia magisterskie na  Wyższej Szkole  Hotelarstwa i Gastronomii . W trakcie  studiów wiedzę praktyczną zdobywał w Londynie, Kopenhadze i wielu renomowanych  restauracjach i hotelach na terenie całej Polski.

W 2012 postanowił wrócić na swoje ukochane Podlasie aby objąć posadę szefa kuchni w Zamku w Tykocinie. Wielokrotnie nagradzany w różnych regionalnych plebiscytach i konkursach kulinarnych. Bierze udział w wielu szkoleniach i inicjatywach kulinarnych.

Najlepiej odnajduje się w pracy z lokalnymi i tradycyjnymi produktami. Lubi eksperymentować z dziczyzną, gęśmi i innymi naturalnymi smakami.  W Zamku posiada własny ogródek gdzie uprawia zioła i warzywa na potrzeby restauracji.

Prywatnie lubi grać w piłkę ręczną i udzielać się charytatywnie. W domu kochający mąż i tato małej Emilki.

Dawi

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Polityka prywatności & Cookie | Zamknij