+48 85 667 24 83 pak@13vip.pl

Robert Skubisz

Szef kuchni restauracji Amber Room i Klubu Polskiej Rady Biznesu w Warszawie.

Warto podkreślić, iż restauracja Amber Room jest zwycięzcą prestiżowego konkursu kulinarnego zorganizowanego w ramach Wine&Food Noble Night 2010 w kategorii: przystawka, danie główne oraz deser. Od trzech lat restauracja jest rekomendowana w Przewodniku Michelin i odznaczona 4 symbolami sztućców.
Przez 12 lat swojej kariery zawodowej Robert pracował i odbywał praktyki u wielu znanych szefów kuchni takich jak: Kurt Scheller, Frank Funke, Artur Graiber, Paweł Oszczyk, Wojciech Modest Amaro, dzięki którym zdobył zawodowe doświadczenie i umiejętności niezbędne do wykonywania zadań na obecnym stanowisku.
Swoją drogę zawodową zaczynał w Hotelu Sheraton jako Młodszy Kucharz, a żegnając się z Hotelem, obejmował już stanowisko Zastępcy Szefa Działu Zimnej Kuchni.

Praca u boku wybitnego szefa Pawła Oszczyka w Hotelu Inter Continental była kolejnym etapem w rozwoju w przemyśle gastronomicznym.
Od 2004 roku swoją karierę związał z restauracją Amber Room, w której do dnia dzisiejszego szlifuje swój talent kulinarny. W roku 2011 jego starania zostały docenione – został mianowany szefem kuchni.
Robert Skubisz specjalizuje się w nowoczesnej odsłonie kuchni polskiej, wykorzystując światowe trendy kulinarne, takie jak metoda sous vide. Wyznaje ideę slow-food i stara się propagować kuchnię zarówno lokalną jak i sezonową. Jest osobą niezwykle energiczną, gotową do podejmowania nowych wyzwań. Jako szef bywa wymagający, ale najwyższe poprzeczki stawia w pierwszej kolejności sobie.

Robert_Skubisz_portret_listopad2013_3

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Polityka prywatności & Cookie | Zamknij