+48 85 667 24 83 pak@13vip.pl

Łódź przyjęła nasze zaproszenie na wspólne gotowanie

Łódź przyjęła nasze zaproszenie na wspólne gotowanie

herby2

 

 

Łódzkie smaki na Podlasiu

Poraz kolejny łódzkiej kuchni będzie można spróbować poza granicami miasta.

Na zaproszenie Podlaskiej Akademii Kulinarnej w Białymstoku będą gotować, dzieląc się swoimi doświadczeniami, najlepsi kucharze w Polsce. Łódź będzie reprezentowana przez p. Zbyszka Kopyckiego – szef kuchni z restauracji „Cud Miód”.

W Białymstoku zostanie zaprezentowane menu uwzględniające specjały kuchni łódzkiej inspirowane wpływem czterech kultur budujących XIX w. przemysłową Łódź oraz m.in. wydawnictwem “Fifka i żulik” autorstwa  Anny Wojciechowskiej. Kulinarna podróż w czasie odwołująca się do przepisów naszych Prababci i Babć to możliwość zapoznania się z smakami, które mieszkańcy Łodzi pamiętają z dzieciństwa.

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Polityka prywatności & Cookie | Zamknij