+48 85 667 24 83 szkolenia@13vip.pl

NABÓR NA SZKOLENIA KULINARNE Z DOFINANSOWANIEM DO 100% lub 80% !

NABÓR NA SZKOLENIA KULINARNE Z DOFINANSOWANIEM DO 100% lub 80% !

Szkolenie branży gastronomicznej – III edycja !
Zgłoszenia do 23.08.2021 – ilość miejsc ograniczona! 

 

NABÓR NA SZKOLENIA KULINARNE Z DOFINANSOWANIEM DO 100% lub 80% !

Startujemy z III edycją szkoleń dla branży gastronomicznej!

Termin: październik – listopad 2021. 3 dni w tygodniu (poniedziałek – środa)
Dni szkoleniowe (wstępny terminarz):
18-19-20 październik
25-26-27 październik
8-9-10 listopad
15-16-17 listopad

Szkolenia skierowane są do branży gastronomicznej. Do właścicieli i pracowników restauracji, barów, hoteli, sal weselnych, cateringów, piekarni!

Warunki udziału w szkoleniu:
1. Warunek konieczny do spełnienia (min. 1):
– zawód – cukiernik zatrudniony na umowę o pracę
– zawód – piekarz zatrudniony na umowę o pracę
– zawód – kucharz zatrudniony na umowę o pracę
– osoba po 45 roku życia z branży gastronomicznej zatrudniona na umowę o pracę
– osoba bez matury z branży gastronomicznej zatrudniona na umowę o pracę
– osoba powracających na rynek pracy po przerwie związanej ze sprawowaniem opieki nad dzieckiem z branży gastronomicznej – max 1 rok po powrocie do pracy – aktualnie zatrudniona na umowę o pracę

  1. Teren:
    – TYLKO osoby pracujące w firmie działającej na terenie Białegostoku lub powiatu Białostockiego.
    Tykocin / Jeżewo / Kiermusy / Dobrzyniewo / Turośń / Łapy / Suraż / Doktorce / Pietkowo / Zabłudów / Michałowo / Gródek / Bobrowniki / Królowy Most / Ogrodniczki / Supraśl / Wasilków / Czarna Białostocka / Święta Woda / Knyszyn i najbliższe okolice.
  2.  Osoba zgłaszająca się na szkolenie musi być zatrudniona na umowie o pracę dłuższą niż 6 mc od daty złożenia wniosku – czyli do lutego. Może to być właściciel, który zatrudnia min. 1 pracownika na umowę o pracę poza nim samym.
  3. Wysokość dofinansowania to maksymalnie:
    a) 100% kosztów kształcenia na jednego uczestnika – w przypadku mikroprzedsiębiorstw.
    Z jednej firmy zatrudniającej 1-9 pracowników na umowę o pracę ze szkolenia mogą skorzystać 2 osoby!

    b) 80% tych kosztów na jednego uczestnika – w przypadku pozostałych pracodawców (zatrudniających powyżej 9 pracowników na umowę o pracę). Pozostałe 20% kosztów kształcenia ustawicznego ponosi pracodawca jako jego wkład własny (1920 zł za uczestnika)
    Maksymalna ilość osób zgłoszonych na szkolenie – 6

  4.  Jedna osoba może uzyskać dofinansowanie wyłącznie jednego kursu w jednym roku z projektu KFS w roku 2021.

    Inne istotne informacje

    1. Zgłoszenie na szkolenie obejmuje 12 dni szkoleniowych – według powyższego terminarza.
    Czas trwania – 8h dziennie. Tematyka szkoleń na końcu ogłoszenia.
    Zgłoszenia przyjmujemy do końca dnia 23.08.2021 na adres szkolenia@13vip.pl
    W treści dane kontaktowe i nazwa firmy.

    Do zgłoszenia konieczne jest wypełnienie formularza (pobierz tutaj – klik KFS_Gastonomiczne) i odesłanie na maila.

    2. Konsultanci określają możliwy poziom dofinansowania i przygotowuje dokumenty projektowe które trzeba będzie podpisać osobiście.
    3. Podpisane dokumenty konsultanci składają za firmę w PUP
    4. W ciągu 30 dni PUP kontaktuje się z przedsiębiorcą i informuje o statusie oceny wniosku. Zaprasza na podpisanie umowy lub negocjacje.
    7. Przedsiębiorca informuje konsultantów o umówionym spotkaniu
    8. Konsultant przygotowuje dokumentację szkoleniową, zgłasza do urzędu potwierdzenie przyjęcia na kurs osób objętych wsparciem w ramach projektu
    9. Przedsiębiorca delegujący pracowników na szkolenie podpisuje umowę mówiącą o zobowiązaniu się pracownika do uczestnictwa w szkoleniu
    10. Ustalany jest harmonogram płatności (przelewu środków z PUP na konto przedsiębiorcy, termin płatności fv który potwierdzany jest przez Urząd, konsultantów i Przedsiębiorę.
    11. Przedsiębiorca zobowiązany jest dostarczyć do urzędu otrzymaną fv oraz potwierdzenie dokonania przelewu
    12. Rozpoczęcie szkolenia
    13. Uczestnik po zakończonym szkoleniu otrzymuje certyfikat którego kopię zobowiązany jest przedstawić w Urzędzie wraz z uzupełnionymi dokumentami stanowiącymi załącznik do umowy tj. Dane statystyczne dot. uczestników szkolenia i wniosek refundacyjny.

 Wystarczy Twoje zgłoszenie – zajmiemy się formalnościami !

 

WYKLUCZENIA:

Ze środków KFS nie mogą być finansowane koszty kształcenia ustawicznego osób:
współpracujących, tj.: małżonka, dzieci własnych, dzieci małżonka, dzieci przysposobionych, rodziców, macochy lub ojczyma, którzy pozostają we wspólnym gospodarstwie domowym i współpracują przy prowadzeniu działalności gospodarczej;
przebywających na urlopie macierzyńskim/ojcowskim/wychowawczym lub urlopie bezpłatnym;
wykonujących pracę na podstawie umów cywilnoprawnych-
osoby pełniące funkcje zarządcze w spółkach prawa handlowego (z wyjątkiem sytuacji, gdy są zatrudnione na umowę o pracę w spółce);
O środki KFS nie może ubiegać się podmiot niezatrudniający pracowników. Czyli taki który nie zatrudnia minimum jednej osoby na umowę o pracę.
Z dofinansowania wykluczeni są pracodawcy, który na dzień złożenia wniosku:
1) zalega z wypłacaniem wynagrodzeń pracownikom oraz z opłacaniem należnych składek na ubezpieczenia społeczne, ubezpieczenia zdrowotne, Fundusz Pracy, Fundusz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych oraz Fundusz Emerytur Pomostowych;
2) zalega z opłacaniem innych danin publicznych;
3) posiada nieuregulowane w terminie zobowiązania cywilnoprawne;
4) podlega obowiązkowi zwrotu kwoty stanowiącej równowartość udzielonej pomocy publicznej; co do której Komisja Europejska wydała decyzję o obowiązku zwrotu pomocy
5) był karany zakazem dostępu do środków, o których w art. 5 ust. 3 pkt 1 i 4 ustawy z dnia 27 sierpnia 2009r. o finansach publicznych;
6) zalega z dostarczeniem dokumentów umożliwiających rozliczenie Umów zawartych w latach poprzedzających.

TEMATYKA SZKOLENIA

Dzień 1 – Kuchni tatarska – tradycyjna, prosta i smaczna odsłona kuchni tatarskiej w wielu smakach.
Dzień 2 – Kuchnia bałkańska – mocna i wyrazista w smaku kuchnia krajów bałkańskich w tradycyjnym i zaskakującym wydaniu
Dzień 3 – Kuchnia azjatycka – najlepsze, orientalne smaki od kimchi po pad thai i inne znane i nie znane tradycyjne potrawy.
Dzień 4 – Dania z dziczyzną – Szlachetne mięso, które wymaga równie szlachetnej aranżacji. Zaskakujące dania, przystawki i dodatki.
Dzień 5 – Finger food – idealne na przyjęcia i imprezy pyszne przystawki na zimno i na ciepło, a także na słodko i na słono
Dzień 6 – Ryby i owoce morza – frutti di mare – szybkie i smaczne przepisy z ryb i owoców morza. Od mini krewetek po ośmiornice.
Dzień 7 – Przystawki ciepłe i zimne  – Pomysły przystawki idealne na zachętę przed daniem głównym.
Dzień 8 – Chleby, bułki i wypieki – domowe, naturalne kajzerki, chleby i chlebki, chałki, bagietki i wszystko inne, wypiekane.
Dzień 9 – Kuchnia Włoska –  to nie tylko pizza i pasta. Najlepsze dania kuchni włoskiej!
Dzień 10 – Kuchnia polska – tradycyjna i nowoczesnej odsłonie
Dzień 11 – Kuchnia amerykańska – najpopularniejsze dania i desery kuchni amerykańskiej
Dzień 12 – Jej wysokość wołowina! – najlepsze dania – od tatara po stek.

 

W przypadku pytań jesteśmy do dyspozycji:  szkolenia@13vip.pl
W kwestiach formalnych: Monika Perkowska: monika.perkowska@greenko.pl  512 387 653

 

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Polityka prywatności & Cookie | Zamknij